Producten bestellen? Ga naar onze Webshop

Voetreflextherapie

De behandeling

De behandeling
De behandeling begint met een intakegesprek onder het genot van een voetbad. Om erachter te kunnen komen wat er eventueel aan de hand is zullen er wat vragen worden gesteld over je stemming, levensstijl, voeding, algehele gezondheid en ziektegeschiedenis. Dan wordt er een behandelplan opgesteld. De behandeling zelf duurt ongeveer een uur, waarna je even rustig kunt bijkomen en een glas water kunt drinken.

 

Tijdens de behandeling wordt met hand en edelstenenstokjes gewerkt. Afhankelijk van de klacht krijgen de voetreflexzones - drukpunten - die corresponderen met de mogelijke oorzaak van de klacht, extra aandacht. Het doel is om via stimulatie - strijken, kneden en kloppen de energiestroom te herstellen, waardoor de bloed en lymfecirculatie weer optimaal worden. Soms wordt er ook voor gekozen een hand of oorreflexmassage toe te passen.

Is voetreflexologie pijnlijk?
Als een orgaan of lichaamsdeel niet optimaal werkt, weerspiegelt zich dat in de voeten op de corresponderende punten. De plek in de voet die overeenkomt met een ‘niet goed functionerend’ orgaan wordt vaak pijnlijk. Echter wordt voetreflex als erg ontspannend ervaren. Ons doel is uiteindelijk ook om de blokkades op te heven, dit kan alleen als het lichaam goed ontspannen is.

Frequentie
Hoeveel behandelingen er nodig zijn is afhankelijk van de klacht, is deze chronisch of acuut? Of zijn de sessies meer gericht op preventie of ontspanning? Uitgaand van een 'klacht' zijn er vaak 6 tot 8 behandelingen nodig. Een prikkel werkt ongeveer een week door, dit herhalen we dan ook wekelijks. Zijn uw klachten daarna verbeterd is het advies om preventief de behandeling bij te houden. De frequentie daarvan gaat meestal in overleg.

Wat kan er behandeld worden?

 

Oppervlakkige klachtbehandeling: wordt toegepast bij klachten aan de spieren , botten, huid of gewrichten zoals: (sport)blessures, verzwikkingen, botbreuken, bursitis, RSI, carpal tunnelsyndroom, hielspoor en meer. De voetzones worden behandeld van o.a. de plek zelf, de meridiaan die er langs loopt en zorgt voor aan- en afvoer van de energie op deze plek. Ook wordt de voetzone van het orgaan dat volgens de 5-elementen samenwerkt met het weefsel behandeld en het ruggenmergsegment waaruit dit lichaamsdeel gevormd is.

Anti-stressbehandeling: deze behandeling helpt o.a. bij stress, migraine, hoofdpijn, algehele onrust, slaapproblemen en maagproblemen. De voetzones van de systemen in het lichaam die rust kunnen creëren worden behandeld en de ophoping van de energie en spanningen in het hoofd en de maag kunnen het lichaam weer verlaten.

Meridiaanklacht: de energie in een meridiaan stroomt niet goed door , waardoor er een energievolte (geeft pijn) ontstaat of een energieleegte. De voetzone van de meridiaan wordt behandeld tezamen met de meridianen die samenwerken met de verstoorde meridiaan.

Orgaanklacht: Dit kunnen klachten zijn aan een orgaan zelf of klachten aan het lichaam die volgens de 5-elementen een sterke samenhang hebben met het orgaan. Klachten: artrose aan de gewrichten, fibromyalgie, blaasproblemen, maagproblemen, longproblemen, obstipatie en meer... De organen werken samen met elkaar in groepen. Door de voetzones van de organen te behandelen die allen van invloed zijn op het orgaan waarin de energie verstoord is kunnen klachten snel verdwijnen.

Hormonale behandeling: behandeling van de voetzones van alle hormoonklieren helpt om de hormoonspiegel weer in balans te brengen. Deze behandeling helpt o.a. bij overgangsklachten, acné, menstruatieklachten, klachten m.b.t. de vruchtbaarheid enz..

Metamorfosemassage: de zones van de chakra's op de voeten, handen en het hoofd worden behandeld waardoor deze weer goed kunnen doorstromen. Deze massage helpt o.a. om weer goed in je eigen kracht te komen, om emoties te verwerken en kan pijnstillend werken. Ook is deze massage goed om te ondergaan tijdens de zwangerschap.

Lymfedrainage: de lymfedrainage wordt via de voetzones gegeven. De behandeling werkt o.a. bij vochtophopingen en verhoogt de weerstand. Deze behandeling wordt ook veel ingezet na ziekte of operaties om bijvoorbeeld de narcose uit het lichaam te helpen.

Krijg uw behandeling vergoed!
Heeft u een aanvullend zorgpakket met een vergoeding voor alternatieve/ complementaire geneeswijzen? Dan krijg je de behandeling vergoed! Ook is er voor voetreflextherapie een speciaal spaarsysteem. Meer informatie hierover kunt u vinden bij 'prijzen'.


Art of beauty..

Middelstraat 33
3264 AN Nieuw-Beijerland

0627158018
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KVK: 23064220
BTW NL 001639431 B58
AGB code89-(0)52443/9804/9807

Beautystudio Marlies is aangesloten bij:

Eliza is aangesloten bij: