Producten bestellen? Ga naar onze Webshop

VoetreflexTherapie

Deze behandeling is te boeken via Vitaal Hoeksche Waard. De informatie op de website is wel actueel. Wilt u hiervoor een afspraak inplannen dan kunt u het beste rechtstreeks met Eliza contact opnemen. 

Wanneer is voetreflex toepasbaar?

Voor een voetreflexmassage hoeft er niet direct sprake te zijn van een duidelijke klacht. De therapie kan worden ingezet om drie redenen.

1. Preventief: Om eventuele klachten te voorkomen. Door voetreflextherapie worden eventuele blokkades opgespoord en weggemasseerd, zodat het evenwicht tussen lichaam en geest optimaal blijft.

2. Ter ontspanning: Voetreflextherapie kan heel ontspannend werken. Mensen die tegen een burn-out aan zitten, te gestrest, permanent moe zijn of een zware periode doormaken, kunnen baat hebben bij een voetreflexmassage.

3. Om een klacht te behandelen: een voetreflexbehandeling kan verlichting geven bij uiteenlopende klachten, zoals spier en gewrichtsklachten, rugklachten, menstruatiepijn, maag-en darmklachten, luchtwegproblemen, hoofdpijn, migraine, stress, somberheid, vermoeidheid, overgangsklachten en nog veel meer!


Werking Voetreflextherapie

Ons hele lichaam is terug te vinden op onze voeten in de vorm van reflexzones. Dit zijn gebieden op de voeten die een lichaamsdeel, klier of orgaan weerspiegelen. Door deze zones met de juiste dosering te masseren wordt de bloed- en energiedoorstroming verbeterd en het zenuwstelsel positief beïnvloed. We sturen het lichaam aan om het zelfhelend vermogen te gebruiken, de klachten kunnen hierdoor verbeteren of zelfs verdwijnen.

Voetreflextherapie is bij veel klachten inzetbaar en het is een veilige manier van behandelen. Ook kan het een goede aanvulling zijn op de klassieke geneeswijze. Het vervangt echter geen arts of medicijnen. Indien je onder behandeling bent van een arts of specialist adviseren we om eerst even contact met ze op te nemen of er geen bezwaar is tegen voetreflextherapie naast de bestaande behandeling.

Wij zien de klacht en het lichaam als één samenwerkend geheel. Een mooie balans tussen de Oosterse- en Westerse geneeswijzen staat bij ons centraal. Naast de Westerse kennis van het menselijk lichaam besteden wij veel aandacht aan de meridianen- en de 5 elementenleer, welke een belangrijke rol spelen bij onze behandelingen. Eliza heeft een speciale HBO opleiding behaald waar een combinatie wordt gemaakt tussen de oosterse en westerse geneeswijzen. Zo werkt Beautystudio Marlies ook volgens de fysioreflextherapie methode. Dit houdt in dat er ook elementen vanuit de acupunctuur en fysiotherapie worden meegenomen.

Voordat de behandeling start wordt er eerst goed geluisterd naar uw klachten, hierna wordt een behandelplan opgesteld die geheel is toegespitst op uw klacht(en). Er wordt niet alleen gekeken naar de klacht zelf maar vooral hoe de klacht heeft kunnen ontstaan en waar de oorzaak ligt van de klacht. De corresponderende voetreflexzones geven we nieuwe impulsen, de stofwisseling wordt verbeterd, evenals de doorbloeding, energiedoorstroming en de prikkeloverdracht van het zenuwstelsel. Blokkades worden opgeheven en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. De klacht wordt op deze manier op volledige wijze behandeld, wat zorgt voor een snelle verbetering van de klacht. Dit is ook uit recent onderzoek gebleken.

De vijf elementen
Een belangrijk principe in de voetreflex is de leer van de vijf elementen. Ook hierbij is het uitgangspunt dat alles in beweging is en elkaar beïnvloedt. Dat is terug te zien in het ritme van dag en nacht, van de seizoenen en het functioneren van de mens. Volgens het traditionele Chinese denken zijn er vijf seizoenen. Het vijfde seizoen is wat wij de nazomer noemen. 

Behalve met de seizoenen corresponderen de elementen ook met de organen in het lichaam. Elke verandering van de natuurlijke cyclus binnen of buiten het lichaam roept een reactie op. Die reactie is bedoeld om het evenwicht te herstellen. Verschijnselen als voorjaarsmoeheid en winterdepressie zijn het gevolg van verstoringen in de natuurlijke cyclus. Het inzicht in deze samenhang is de basis van waaruit Eliza werkt.

DE BEHANDELAAR

Van kinds af aan had Eliza al de interesse voor voeten. Na een vakantie in Thailand, waar we veel salons met voetreflex bezochten, wist ze het zeker, dit wil ik ook leren! In een kleine salon in het zuiden van Thailand heeft ze als 12 jarig meisje al geleerd met stokjes op de voeten te werken en te masseren. Na het behalen van haar schoonheidsspecialiste diploma is Eliza de HBO opleiding gestart voor voetreflextherapeut.

Art of beauty..

Middelstraat 35b 
3264 AN Nieuw-Beijerland

0627158018
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KVK: 23064220
BTW NL 001639431 B58

Beautystudio Marlies is aangesloten bij:

Eliza is aangesloten bij: