Producten bestellen? Ga naar onze Webshop

Medische tatoeage

Naast de cosmetische toepassingen wordt permanente make-up veelvuldig toegepast in de medische wereld. Eén van de belangrijkste toepassingen is het pigmenteren van de tepelhof. Na een borst reconstructie of een borst besparende operatie kan met permanente make-up een geheel nieuwe en natuurlijke tepelhof worden aangebracht.Tevens kan een bestaande tepelhof intensiever van kleur worden gemaakt. Ook is het mogelijk om littekens in te kleuren. Correcties na brandwonden of een nieuwe lipcontour bij een hazenlip behoren ook tot de mogelijkheden.

BORSTRECONSTRUCTIE

Jaarlijks krijgen heel veel vrouwen te maken met borstkanker. Bij een groot aantal vrouwen worden één of soms zelfs beide borsten geamputeerd. Door middel van een borstreconstructie (er zijn verschillende methodes mogelijk om een borstreconstructie uit te voeren) kan een vrouw toch weer een mooie borst terug krijgen. Het is na de reconstructie mogelijk om de tepel en de tepelhof na te maken. Meestal gebeurt dit zodra de nieuwe borst haar min of meer definitieve vorm heeft gekregen. Dit duurt meestal enkele maanden tot een jaar. Tegenwoordig vindt reconstructie van de tepelhof vrijwel altijd plaats door middel van medische tatoeage. Deze methode maakt het mogelijk de kleur aan te passen, laat geen littekens na en kan zonder narcose worden uitgevoerd.

Tepelhof reconstructie

Met een ultradunne naald die razendsnel op en neer gaat, wordt een speciale huidvriendelijke pigmentvloeistof onder de huid gebracht. Vooraf wordt de tepelhof getekend zodat u zelf kunt bepalen waar u de tepels wilt hebben. Ook de kleur van het pigment wordt gekozen naar uw eigen huidskleur en uw persoonlijke wensen. Bij reconstructie van 1 borst wordt de nieuw in te kleuren borst aangepast en zo nauwkeurig mogelijk nagemaakt op de andere borst. Soms kan het mooier zijn om de eigen tepel ook in te kleuren, zodat er echt een eenheid ontstaat. De behandeling is niet vervelend om te ondergaan en u kunt daarna weer alles doen wat u wilt. Mocht het pijnlijk zijn dan is het tijdens de behandeling goed met een vloeistof te verdoven. Na alle ellende die een patiënt vaak heeft meegemaakt is deze behandeling prima te ondergaan, zonder narcose en snijden in de huid. 


Marlies Koopman is gespecialiseerd in deze unieke methode. Na jarenlange ervaring in de permanente make-up (cosmetische tatoeage,inkleuren van eyeliner, wenkbrauwen en lippen), heeft Marlies de nieuwste technieken geleerd op het gebied van de medische tatoeages. Inkleuren van littekens en tepelhoven is geen enkel probleem. Jaarlijks volgt ze scholingen om up to date te blijven.

Alopecia

 Alopecia is een haarziekte. Het gaat om totale kaalheid, of gedeeltelijke kaalheid. Bij alopecia totalis (totale kaalheid) heeft de patiënt nergens haar. Bij Alopecia areate is men voor een gedeelte kaal. Het lichaam ziet de haarwortel als lichaamsvreemd en er ontstaan ontstekingen aan de haarwortel. Het gevolg is dat de haren uit gaan vallen. Soms is het van tijdelijke aard, maar helaas ook heel vaak blijvend. De patiënt komt dan in aanmerking voor een haarwerk. Wenkbrauwen zijn de omlijsting van het gezicht. Met het tekenen van de wenkbrauwen is het altijd belangrijk dat ze gelijk getekend worden en dat de houdbaarheid goed is. Maar met transpireren en zwemmen of wrijven in het gezicht zijn de wenkbrauwen snel verdwenen, en dat geeft een onzeker gevoel. Permanente make-up is de oplossing. Er wordt een wenkbrauw getekend en in samenspraak met de patiënt wordt een kleur uitgezocht en een model bedacht. Bij goedkeuring van de patiënt worden de wenkbrauwen permanent ingekleurd. Het mooiste is om dit met een hairstroke techniek te doen. Hierbij worden de haartjes nagetekend, wat een zeer natuurlijk effect geeft. Ook is het mogelijk om een eyeliner te plaatsen rondom de ogen, dit vervangt voor een gedeelte de wimpers. De ogen zien er niet meer kaal uit. Bij een reconstructie van wenkbrauwen d.m.v. de hairstroke techniek en eventueel een eyeliner geef je het gezicht weer een natuurlijke uitdrukking en uitstraling terug.

Foto impressie

Hieronder vind u een selectie aan foto impressie.

Art of beauty..

Middelstraat 35b 
3264 AN Nieuw-Beijerland

0627158018
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KVK: 23064220
BTW NL 001639431 B58

Beautystudio Marlies is aangesloten bij:

Eliza is aangesloten bij: