Producten bestellen? Ga naar onze Webshop

Skinial Verwijderen van permanente make-up en tatoeages

zonder laser

Wat houdt het tatoeage verwijderingsproces in?
Tatoeageverwijdering Skinial gebruikt het natuurlijke afweermechanisme van de huid. Met onze tatoeageverwijderingsmethode maken we gebruik van de natuurlijke afweerreactie van de huid en het genezingsproces door de tatoeage-inkt volledig te verwijderen uit het lichaam. Met behulp van een micro-pigmentatie apparaat, verwijderen we kleine secties van de epidermis in de vorm van kleine cirkels met een maximumdiepte van 0.3 mm. Door toegestane huid bruggen tussen de kringen, vermindert het risico van littekenvorming in vergelijking tot het behandelen van grotere gebieden.

Skinial Methode:

 • Is een cosmetisch concept.
 • Ontwikkeld door artsen en farmaceuten.
 • Patent methode met hoge hygiëneregels.
 • Natuurlijk product, gevonden in het menselijk metabolisme.
 • Ontwikkeld in een gecertificeerd farmaceutische instelling in Oostenrijk.
 • Is veganistisch.


Skinial tatoeage verwijdering injecteert niet, het is niet invasief, want het product wordt in de huid gemasseerd. Skinial gaat niet onder de epidermis(bovenste laag van de huid), we komen niet aan de dermis. We krassen de epidermis open en masseren de vloeistof in de huid.

De gepatenteerde verwijderingsvloeistof SKINIAL-EX, gebaseerd op melkzuur (water en lactic acid), wordt toegepast op het te behandelen gebied.

Melkzuur is het meest voorkomende zuur in de natuur. De vloeistof werkt langzaam in op de tatoeage-inkt. Vervolgens reageert deze met de macrofagen die de inkt hebben ingekapseld en beschermd tot op dat moment. De cellen verliezen hierdoor hun kracht en laten het pigment van de tatoeage los.

De macrofagen die de inkt hebben ingekapseld en beschermd worden nu erkend door het afweersysteem van het lichaam als een vreemde stof. Deze worden rechtstreeks naar het huidoppervlak gestuurd waar een korst zal ontstaan. Deze korst droogt na een paar dagen op en het behandelde gebied geneest volledig binnen een paar weken.

Acht tot tien weken na de tatoeageverwijderingsmethode, kan verder worden gegaan met de aangrenzende gebieden. Tot de gehele tatoeage is verwijderd. Na het genezingsproces krijgen de behandelde gebieden hun originele huidkleur terug en wanneer dat is gewenst kan er opnieuw worden getatoeëerd.

Welke voordelen biedt de SKINIAL behandeling?

 • Verwijdert alle kleuren inkt
 • Alle kleuren en -combinaties kunnen worden verwijderd met ons tatoeageverwijderingsproces zonder laser. Dit proces omvat niet alleen gewone tatoeage-inkt, maar ook speciale mengsels. In bijna alle gevallen kunnen wij in de eerste behandeling alle kleuren verwijderen.
 • Minder behandelingen nodig dan bij een andere behandelingen, zoals de lasermethode.
 • In vergelijking met de laser-methode is het aantal behandelingen met Skinial aanzienlijk lager. Kleine tatoeages (maximaal 16 vierkante cm) eisen meestal maar drie tot vier behandelingen, afhankelijk van de vorm van de tatoeage. Daarom is onze tatoeageverwijderingsmethode duidelijk goedkoper dan tatoeageverwijdering door middel van laser.
 • Er blijven geen bestanddelen achter in het lichaam.
 • Met de tatoeageverwijderingsmethode van Skinial verlaat de tatoeage-inkt het lichaam via het huidoppervlak en de verwijderingsvloeistof zal binnen een uur volledig worden afgebroken, door de natuurlijke stofwisseling van het lichaam. Er blijven geen verontreinigende stoffen in het lichaam achter!
 • Minder pijnlijk dan met laser
 • Tatoeageverwijdering met Skinial is over het algemeen minder pijnlijk dan het tatoeëren zelf.

Een tatoeage is geen graffiti!
De verwachtingen van cliënten zijn vaak zeer hoog gespannen als het gaat om tatoeageverwijdering. Ze denken dat tatoeages in elke grootte en op elk deel van het lichaam kunnen worden verwijderd, zodat de huid er het zelfde er uit ziet als voor het tatoeëren. Deze verwachting kan niet worden gegarandeerd, ongeacht de gehanteerde methode: een litteken-vrije tatoeageverwijdering kan niet worden gegarandeerd. Hoe de huid zich herstelt na de tatoeageverwijderingsmethode, hangt veel meer af van de huidkenmerken en de genetische conditie van de cliënt, dan de manier waarop de tatoeage wordt verwijderd.  

De huid is een levend orgaan, in tegenstelling tot graffiti, die gemakkelijk van een muur kan worden verwijderd. Iedereen reageert dus anders. Een goed resultaat is behaald wanneer u de tatoeage op een afstand van ‘één meter’ niet meer kunt zien. In ons uitvoerige intakegesprek vóór het begin van de behandeling, bespreken we uw verwachtingen en het haalbare resultaat.


Bij de meeste tatoeages die we hebben verwijderd, kon u de voormalige tatoeage niet met het blote oog herkennen. Bij het verwijderen van een kleine tatoeage kunt u na twee à drie behandelingen resultaat verwachten. De huid zal op zijn vroegst na negen tot twaalf maanden terugkeren naar zijn normale stadia. Dit komt door het genezingsproces tussen elke behandeling die acht tot tien weken duurt. De huid heeft meer tijd nodig om zijn roodheid te herstellen. Een grotere tatoeage heeft duidelijk een langere periode nodig om te verdwijnen. Hoe groter de tatoeage, hoe groter het risico van littekenvorming.


Zijn er risico's?
De tatoeage-inkt is niet volledig verwijderd: Het gebeurt zelden dat de tatoeage-inkt na onze speciale behandeling zichtbaar blijft. Er zijn echter goede redenen waarom de natuurlijke afstoting slechts gedeeltelijk werkt en er nog inkt achterblijft in de huid. In de meeste gevallen was de hoeveelheid inkt in de tatoeage zo groot dat slechts een gedeelte kon worden verwijderd. Het is ook mogelijk dat de tatoeage zo diep in de huid was aangebracht dat het niet mogelijk was voor de verwijderingsvloeistof om deze te bereiken. Wanneer de tatoeage gezet is door een professionele tatoeëerder, is dit zelden het geval. De invloed van medicijnen, drugs en plaatselijke verdoving kunnen leiden tot een verminderde afstoting van de inkt tijdens de tatoeageverwijderingsmethode.

Een bijzondere situatie is een tatoeage die vooraf is behandeld met een laser. Afhankelijk van de conditie van het subcutane weefsel, kan de huid zijn natuurlijke afstotingsfunctie hebben verloren door gebruik van de laser. Wanneer dit het geval is, is moeilijk te constateren. Sommige mensen hebben na slechts een paar laserbehandelingen volledig gehavend subcutaan weefsel, anderen hebben een goed werkend afstotingsvermogen, zelfs na tien laserbehandelingen. Om dit te bepalen, is het raadzaam te wachten op het resultaat van een patchtest van een enkele cirkel op de huid.


Het doel van een optimaal tatoeageverwijderingsproces zonder laser is om zo dicht mogelijk de visuele indruk te verkrijgen van de normale huid. Dit is afhankelijk van de plek van de tatoeage, huidtype, leeftijd van de cliënt en zijn of haar algemene gezondheidstoestand (roker, gebruik van medicatie, frequente consumptie van alcohol, drugs et cetera). Door deze factoren kan de helingsperiode worden verlengd (tot één jaar) tot het gewenste eindresultaat is bereikt. In vergelijking tot de laser-methode heeft de Skinial methode een veel lagere risico op littekenvorming en pigmenthuidaandoening.

 

skinial producten

Nazorg van de behandelde gebieden, Lees zorgvuldig:
 • Houd het behandelde stuk huid droog en beschermd voor twee tot drie dagen na het tatoeage verwijderen. Houd het behandelde gebied uit de buurt van water en zorg ervoor dat de huid rondom schoon is. Wanneer een steriele gaasje is aangebracht, dan moet deze zo spoedig mogelijk worden verwijderd om de huid te laten drogen.
 • Wanneer u buiten komt tijdens het genezingsproces dient u het behandelde gebied bedekt te houden. Nadat de korst is afgevallen, gelieve zonbescherming te gebruiken met een hoge sunfactor, of het bedekt houden. Selvert biedt zelf een factor 90, bij ons te verkrijgen in het instituut. Dit, als onderdeel van de nazorg, is essentieel voor het beschermen van de huid tegen infectie en/of littekens. Blootstelling aan de zon kan een ontsteking kan veroorzaken die tot infectie en ernstige hypertrofische littekens kunnen leiden.
 • Om problemen te voorkomen met het genezingsproces van de korst is het beter om de huid zo min mogelijk aan te raken en niet te krabben. Probeer onder geen enkele omstandigheid de korst te verwijderen, omdat dit het risico op ontsteking zal vergroten.
 • Het is aan te raden om zo spoedig mogelijk het behandelde gebied aan de lucht laten drogen na het tatoeage verwijderen. Hierdoor zal de korst er sneller afvallen, wat resulteert in een sneller genezingsproces. Om wrijving te minimaliseren en om korst intact te houden wordt loszittende kleding aanbevolen tijdens de nazorg.
 • Nadat de korst er is afgevallen, gebruikt u dagelijks Skinial litteken crème. Speciaal om een optimaal resultaat te verkrijgen tijdens de nazorg.
 • Tijdens de tatoeageverwijdering behandelingsprocedure door en nadat de korst er afgevallen is, ziet de huid er normaal uit. Wij raden echter aan om ten minste zes tot acht weken met behandelingen te wachten, zodat het gebied onder de huid voldoende herstelt.
 • Het hoort bij het genezingsproces dat het behandelde gebied extreem rood is, dit verdwijnt uiterlijk na een paar maanden.
 • Na de laatste tatoeageverwijdering behandeling, zal het behandelde gebied binnen circa zes maanden herstellen.
 • Wanneer u vragen heeft of merkt dat de behandelde huid pijn doet, gaat ontsteken of u heeft andere problemen, neem dan meteen contact op met uw arts of met ons.


Voor uw veiligheid doen we eerst een uitgebreid intake gesprek en analyse en een patchtest om zeker te zijn dat uw huid onze methode tolereert. Vanaf € 75,00 inclusief nazorg product voor thuis.

Prijs per behandeling € 175,00  inclusief de nazorg producten voor thuis. Deze producten moeten gebruikt worden het beste resultaat!

De kosten en de aantal behandelingen is afhankelijk van de grootte van de tatoeage. Wilt u een beoordeling van uw tatoeage? Neem contact met ons op.

Art of beauty..

Middelstraat 35b 
3264 AN Nieuw-Beijerland

0627158018
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KVK: 23064220
BTW NL 001639431 B58

Beautystudio Marlies is aangesloten bij:

Eliza is aangesloten bij: